10 didžiausių mitų apie kolageno papildų vartojimą

10 didžiausių mitų apie kolageno papildų vartojimą: Atskirkite faktus nuo prasimanymų

Pastaraisiais metais kolagenas labai išpopuliarėjo kaip odos, plaukų, sąnarių ir viso kūno sveikatą gerinantis papildas. Tačiau, augant jo populiarumui, atsirado daugybė mitų ir klaidingų įsitikinimų apie geriausią kolageno papildų vartojimo būdą. Čia paneigsime pagrindinius mitus apie kolageno papildus ir atskleisime tikruosius mokslinius faktus, kuriais grindžiama nepaprasta kolageno nauda.

 

1 mitas: kolagenas skirtas tik grožiui


Vienas iš labiausiai paplitusių klaidingų įsitikinimų apie kolageną yra tas, kad jis naudingas tik odos sveikatai ir išvaizdai gerinti. Tiesa, kad kolagenas atlieka labai svarbų vaidmenį odos sveikatai, skatindamas jos elastingumą, stangrumą ir drėkinimą, tačiau jo nauda yra kur kas didesnė. Kolagenas yra gausiausias organizmo baltymas, sudarantis didelę kaulų, sausgyslių, raiščių ir kremzlių dalį. Tai gyvybiškai svarbi jungiamojo audinio sudedamoji dalis, kuri, kaip rodo pavadinimas, jungia mūsų audinius. Sveiką mitybą papildydami kolagenu, taip pat palaikote viso kūno sveikatą, puoselėjate tokius gyvybiškai svarbius aspektus kaip sąnarių sveikata, virškinimo sistemos gerovė, raumenų masė, kaulų tvirtumas, lėtinio skausmo valdymas ir kt.

 

2 mitas: kolagenas yra stebuklingas papildas


Nors kolagenas yra neįtikėtinai naudingas visam jūsų organizmui, tačiau, žinoma, greitų sprendimų, kai kalbama apie sveikatą, yra nedaug. Jis negali kompensuoti netinkamos mitybos ar panaikinti kai kurių blogų gyvenimo būdo įpročių. Nors moksliškai įrodyta, kad kolagenas iš tiesų naudingas viso kūno sveikatai, į jį reikėtų žiūrėti kaip į sveikos mitybos ir gyvenimo būdo papildymą, o ne kaip į pakaitalą ar pleistrą. Kolageno papildai geriausiai padeda palaikyti mūsų sveikatą, kai vartojami kartu su maistinga ir visaverte mityba, kurioje gausu svarbiausių vitaminų, mineralų ir spalvingų augalinių fitonutrientų.

 

10 didžiausių mitų apie kolageno papildų vartojimą

 

3 mitas: kolageno papildai reikalingi tik vyresniame amžiuje


Vyrauja klaidinga nuomonė, kad kolageno papildai naudingi tik brandaus amžiaus žmonėms, norintiems kovoti su senėjimo požymiais. Nors keletas tyrimų parodė, kad kolageno papildų vartojimas gali palaikyti viso kūno sveikatą vyresnio amžiaus žmonėms, iš tiesų kolagenas būtinas bet kokio amžiaus žmonėms. Kolageno organizme pradeda mažėti maždaug nuo 20-ies metų vidurio, o iki 40-ies metų organizmas būna praradęs apie 30 % viso kolageno kiekio. Kolageno įtraukimas į savo kasdienybę nuo ankstyvo amžiaus gali sušvelninti šį procesą ir suteikti keletą ilgalaikių privalumų sveikatai, padedančių išlaikyti sveikus audinius, skatinančių greitesnį atsigavimą po traumų ar intensyvios fizinės veiklos.

 

4 mitas: jūrinis kolagenas yra geresnis už galvijų


Jei kolageno kokybė yra aukšta, nėra didelio skirtumo tarp jūrinio ir galvijų kolageno papildų vartojimo efektyvumo. Ar rinksitės jūrinį, ar galvijų kolageną, priklauso nuo asmeninių ir mitybos įpročių, taip pat nuo biudžeto (jūrinis paprastai yra šiek tiek brangesnis). Taip pat tai gali priklausyti nuo skonio. Mūsų "True Collagen" yra beskonis, o "Wild Collagen" yra neutralesnio skonio. Nėra priežasčių, kodėl negalėtumėte vartoti abiejų, tačiau, kad ir kurį iš jų pasirinktumėte, įsitikinkite, kad vengsite kolageno, pagaminto naudojant prastą ūkininkavimo praktiką arba iš auginamų žuvų. Tai ne tik svarbus etinis aspektas, bet ir turi įtakos jūsų svarstomo kolageno maistinei kokybei. Renkantis veganišką produktą, svarbu žinoti, kad natūralaus veganiško kolageno šaltinio nėra, tačiau mūsų "Radiant" ir "Naked Collagyn" siūlo unikalų augalinių baltymų ir augalinių medžiagų mišinį, papildytą kolagenui būdingomis amino rūgštimis, buferizuotu vitaminu C, palaikančiu kolageno kiekį.

 

10 didžiausių mitų apie kolageno papildų vartojimą

 

5 mitas: Kolageno papildų skystos ar tablečių formos yra geresnės už miltelius


Kolageno papildai gali būti įvairių formų - nuo guminukų ir gėrimų iki miltelių ir tablečių, todėl galime suabejoti, kuri forma yra optimaliausia. Pasirinkę aukštos kokybės papildą, turite užtikrinti, kad vartojate optimalią dozę. Atlikti išsamūs tyrimai rodo, kad ideali dozė yra 5-15 g per dieną. Štai kodėl milteliai dažnai yra geriausias pasirinkimas. Dėl ribotos vietos vienoje kapsulėje sunku sutalpinti reikiamą kolageno kiekį - jei kapsulėje yra 500 miligramų kolageno, tai 10 kapsulių, kad gautumėte vos 5 gramus. Jei dozė ir detalės yra vienodos, yra labai nedaug tyrimų, kurie rodytų, ar skystas kolagenas yra pranašesnis už kolageną milteliuose, ar atvirkščiai; klinikiniais tyrimais įrodyta abiejų kolagenų nauda visam kūnui. Skysti papildai gali suteikti daugiau patogumo, tačiau tai dažnai daroma kolageno dozės sąskaita. Be to, reikia saugotis, kad skystuose preparatuose nebūtų nenaudingų priedų.

 

6 mitas: Kolageno papildai turi būti vartojami kapsulėmis, kad prasiskverbtų pro skrandžio rūgštį ir efektyviai veiktų


Daugelis žmonių dėl patogumo arba dėl to, kad yra girdėję, jog kapsulės yra labai svarbios, kad kolagenas nepaliestas patektų į žarnyną, renkasi kapsulinius papildus. Kolagenas milteliuose ir tabletėse yra toks pats, jei juose yra tos pačios rūšies kolageno, dozės ir šaltinis. Tačiau, kaip minėta 5 mite, kapsulės turi dydžio apribojimą, todėl į jas sunku sutalpinti reikiamą kolageno kiekį. Nors teigiama, kad kolagenas kapsulėse yra pranašesnis už kolageną milteliuose, nes taip išvengiama jo skilimo dėl skrandžio virškinimo, kol kolageno peptidas dar nėra įsisavintas, tai nėra moksliškai pagrįsta. Ancient + Brave" naudoja hidrolizuotus kolageno peptidus. "Hidrolizuotas" reiškia, kad jie jau buvo suskaidyti į biologiškai prieinamą formą, kuri absorbuojama plonajame žarnyne. Daugumoje klinikinių tyrimų, rodančių maisto papildų naudą visam organizmui, naudojami hidrolizuoti kolageno peptidai miltelių pavidalu. Be to, kolageno milteliai yra universalesni, jų galima dėti į įvairius gėrimus (sveiki, kreminė kava), kokteilius ir kt.

 

10 didžiausių mitų apie kolageno papildų vartojimą

 

7 mitas: Kolageno papildai gali pakeisti proteino miltelius


Apie kolageno miltelius ir proteino miltelius dažnai kalbama pakaitomis. Lengva susipainioti dėl jų skirtumų. Visi baltymai sudaryti iš struktūrinių aminorūgščių elementų. Įsivaizduokite aminorūgštis kaip skirtingų spalvų "Lego" kaladėles, kurių kiekviena atlieka šiek tiek kitokią funkciją organizme. Nors tiek kolageno papildų, tiek baltymų miltelių sudėtyje yra aminorūgščių ir jie palaiko baltymų kiekį, kolageno sudėtyje yra kitoks aminorūgščių spektras nei tradicinių baltymų miltelių papildų, pavyzdžiui, išrūgų ar veganiškų baltymų miltelių. Tai svarbu, nes kolagenas naudingas ne tik dėl jame esančių baltymų, bet ir dėl unikalių labai specifinių aminorūgščių grandinių, vadinamų peptidais. Apskritai svarbu į kolageno papildus ir baltymų miltelius žiūrėti kaip į skirtingus produktus, turinčius skirtingus mitybos profilius ir skirtingus sveikatos tikslus.

 

8 mitas: Visi kolageno papildai yra vienodi


Rinkoje tiek daug kolageno papildų, todėl labai svarbu žinoti, kad ne visi kolageno papildai yra vienodi! Renkantis geriausią produktą reikia atkreipti dėmesį į keletą svarbiausių dalykų. Pavyzdžiui, didelės "raudonos vėliavos", tokios kaip nereikalingi dažikliai, rišamosios medžiagos, užpildai ir stabilizatoriai. Mūsų miltelių pavidalo "True" ir "Wild Collagen" yra gryni ir stiprūs 100 % hidrolizuoti kolageno peptidai. Taip pat labai svarbu žinoti kolageno šaltinį. Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad kolagenas, gaunamas iš Pietų Amerikos fermose auginamų galvijų, skatina miškų kirtimą ir įsiveržimą į daugybę vietinių gyventojų teritorijų. Ancient + Brave True kolagenas gaunamas iš žole šeriamų karvių odos, gaunamos iš ES, o Wild kolagenas gaunamas iš laukinių žuvų, sužvejotų ir tausojančiu būdu gautų Šiaurės Atlante. Pakuotė taip pat yra svarbus aspektas. Pirkdami kolageną stikliniuose indeliuose arba perdirbamuose maišeliuose, sumažinsite nereikalingų atliekų, susidarančių dėl skystų paketėlių ir plastiko atliekų. Mūsų tamsios spalvos stiklas apsaugo turinį nuo šviesos poveikio. Skirtingai nei plastikas, stiklas yra viena iš nedaugelio pakuočių, iš kurios į turinį neišsiplauna hormonus ardančios cheminės medžiagos.

 

10 didžiausių mitų apie kolageno papildų vartojimą

 

9 mitas: kolagenas skirtas tik moterims


Kadangi daugelis kolageno papildų parduodami moterims kaip "odos senėjimą stabdantys" sprendimai, jų patrauklumas pirmiausia (nors ir ne visiškai) yra moterų papildas. Dabar, žinoma, daugelis vyrų taip pat rūpinasi savo senstančia oda, tačiau kolageno, kaip viso kūno sveikatą palaikančio papildo, svarba reiškia, kad jo nauda sveikatai yra tokia pat svarbi tiek vyrams, tiek moterims.


10 mitas: Kad kolagenas būtų veiksmingas, reikia vartoti tam tikros rūšies kolageną


Iki šiol žmonėms nustatyti 28 skirtingi kolageno tipai. Kiek jų yra žmogaus organizme, priklauso nuo tipo ir jų vietos organizme. Žmonėms labiausiai paplitę yra trys I, II ir III tipai. I tipo kolagenas yra gausiausias kolageno tipas žmogaus organizme, randamas beveik visuose jungiamuosiuose audiniuose, pavyzdžiui, sausgyslėse ir raiščiuose, taip pat yra labai svarbus žarnyno ir odos struktūrai ir vientisumui. Mūsų "True and Wild Collagen" yra lengvai virškinami, gerai įsisavinami, kliniškai ištirti ir iš tvarių šaltinių gaunami I tipo hidrolizuoti kolageno peptidai.

 

Apibendrinant


Kolageno papildai teikia daugybę privalumų viso kūno sveikatai, kurie neapsiriboja vien odos sveikata ir grožiu. Išsklaidę šiuos mitus, galėsite priimti pagrįstus sprendimus dėl kolageno įtraukimo į savo sveikatingumo procedūras. Kaip ir bet kurio kito maisto papildo atveju, labai svarbu rinktis aukštos kokybės produktus iš patikimų prekių ženklų ir derinti juos su gerai subalansuota mityba bei sveiku gyvenimo būdu.

Grįžti į tinklaraštį